Kljub epidemiji so se pričela sezonska dela

Mariborski zavod za zaposlovanje je tudi letos izvajalcem sezonskih del, v skladu z njihovimi potrebami zagotovil delavce.
Večina rednih delodajalcev, ki že vrsto let sodelujejo z zavodom za zaposlovanje ima svoje delavce že iz prejšnjih let, tako da večjih izpadov letos ne pričakujejo. Večji problem predstavlja zagotavljanje pomoči manjšim kmetijskim institucijam, ki potrebujejo delavce za občasno delo v kmetijstvu.

Na Zavodu za zaposlovanje objavljajo vse aktualne informacije o sezonskih delih tudi na spletni strani in v vitrinah uradov za delo kot tudi na svojih vhodnih vratih.

Sezonska dela so dela, pri katerih običajno ne gre za sklepanje delovnega razmerja. Na področju začasnih in občasnih del v kmetijstvu je v veljavi posebna odredba, ki določa, kakšna je minimalna urna postavka. Letos je določena pri vrednosti 5,16 evrov in izvajalci sezonskih del se morajo te minimalne postavke držati. Med izvajalci sezonskih del so tudi takšni, ki zagotavljajo delavcem ob plačilu dela tudi prevoz na delovišče in malico, le-ti pa kandidate za opravljanje sezonskih del najdejo lažje in hitreje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj