Kje v Mariboru preživeti najdaljšo noč v letu?

Od starega leta se bomo tudi letos poslovili brez bučnih silvestrovanj na prostem, saj zaradi epidemije covida-19 niso dovoljena. 

V Mariboru organiziranega silvestrovanja ne bo

Organiziranega silvestrovanja, ki so ga na mariborskem zavodu za turizem načrtovali na Glavnem trgu in Trgu Leona Štuklja, zaradi zadnjih ukrepov za zajezitev covida-19 ne bo. Letos niso postavili niti drsališča, a je mogoče drsanje na zasebnem drsališču pri gostinskem lokalu tik ob Mestnem parku.

Ukrepi za zajezitev epidemije ne dovoljujejo silvestrovanj na prostem, bodo pa gostinski obrati na silvestrovo lahko odprti neomejeno, pri čemer bo dovoljena le strežba za mizami. Dovoljena bo tudi živa glasba. Gostje pa bodo morali ne glede na svoj morebitni status cepljenega ali prebolevnika pred vstopom izkazati negativen hitri ali test PCR, ki ne bo smel biti starejši od 12 ur.

Če gostje ob prihodu ne bodo imeli ustreznega testa, bodo morali lastniki lokala zagotoviti zadostno število hitrih testov za samotestiranje. Gost se bo tako lahko ob nadzoru gostinca testiral neposredno pred vstopom v gostinski obrat.

Na silvestrovo bo dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz največ treh gospodinjstev. Takšno zbiranje bo mogoče pod pogojem, da vse osebe, starejše od šest let, pred zbiranjem opravijo samotestiranje.

V Mariboru, kljub ukrepom pestra gostinska ponudba

V mariborski krajevni skupnosti Pobrežje, kjer se nahaja poznan Caffe Club 911 bo goste ob hrani in pijači pričakala živa glasba z DJ-em. Bo pa celotno dogajanje potekalo v skladu s predpisanimi ukrepi za zajezitev koronavirusa. “Mi smo pripravili 3- vhodni meni, torej začenjamo z predjednjo, kateri bo sledila glavna jed, v večernih urah pa bomo postregli še jedi na žlico. Celo silvestrovanje bo potekalo pod vsem znanimi ukrepi, pri čemer PCR ali hitri test ne bo smel biti starejši od 12 ur. Imamo tudi omejeno število gostov na 100, sprva smo sicer načrtovali do 400 ljudi, a tega v trenutnih razmerah ni mogoče izpeljati. Veseli pa nas, da bo obratovalni čas neomejen”, je povedal vodja Caffe Cluba 911, Dejan Ramšak.

Za pester program so se odločili tudi v Hotelu City, kjer goste opozarjajo da: “morajo nujno izpolnjevati PCT pogoj in ob enem tudi dodaten PCR ali hitri test, ki ni starejši od 12 ur. Trenutno imamo zasedenost okoli 70 gostov, za katere bomo pripravili bogat kulinarični 7- vhodni meni z vinsko spremljavo. Po večerji bo sledila animacijska glasba primerna temu večeru. Kljub temu, da je obratovalni čas za silvesterski večer neomejen, pa smo se odločili program zaključiti najkasneje do 2. ure zjutraj, so navedli v Hotelu City Maribor. 

Obiskovalci pa se bodo lahko kulinarično razvajali tudi v Restavraciji Rožmarin. “Začenjamo s posebno obliko predjedi, zvečer pa bo sledila bogata ponudba večerij. Strežba bo v skladu z odlokom vlade potekala v sedečem režimu in aktualnimi pogoji vstopa. Ob pomanjkanju predloženega testa bomo goste nadzirali pri samotestiranju. Prav tako je obvezno nošenje mask v restavraciji, razen za mizo. Pričakujejo polno zasedenost miz, glede na neomejen silvestrski obratovalni čas pa smo se odločili, da bomo poslovali do 1. oz 2. ure zjutraj”, so povedali v restavraciji Rožmarin.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Na klop Maribora se vrača Ante Šimundža

Novo vijol’čno poglavje: v Ljudski vrt se vrača Ante Šimundža. Po tem, ko je Damir Krznar v ponedeljek zapustil mesto trenerja, iskanje njegovega naslednika ni...

Več podobnih novic

Skip to content