Ministrstvo za zdravje pripravlja spremembe uredb, da bodo prebolevniki, cepljeni ali testirani (PCT) v prihodnje imeli čim manj ovir v javnem življenju oziroma pri uporabi storitev, je dejal predsednik vlade Janez Janša. Predvidoma od sredine avgusta hitro testiranje ne bo več brezplačno, je še napovedal in izpostavil odgovornost vsakega posameznika.

Delež precepljenih v Podravju z obema odmerkoma je 33 odstotkov. Po deležu precepljenih pa je podravska regija najslabša v državi. Predvsem zaskrbljujoče je v občinah v Slovenskih goricah, kjer je precepljenost z obema odmerkoma v povprečju nekaj več kot 22 odstotkov.

S pomočjo lokalnih medijev pa tudi mobilne enote napovedujejo večjo promocijo cepljenja med lokalnim prebivalstvom.
Tudi v občini Dornava je precepljenost nizka. Z enim odmerkom je cepljenih 31,73 odstotkov ljudi, z dvema pa 26,7 odstotkov.

Daleč najboljšo precepljenost v Podravju imajo v občini Lovrenc na Pohorju. Tam je z enim odmerkom cepljenih 42,64 odstotkov prebivalcev, z obema pa 38,3 odstotka. Sledi Središče ob Dravi, kjer se je eno dozo cepiva prejelo 41,01 odstotka občanov, dve pa 37,1 odstotka.
Borko je prepričan, da je potrebno v kriznih časih zdravstvu zaupati in čimprej zajeziti naraščanje števila okužb.

Glede številnih skeptikov, ki se načrtno ne želijo cepiti pa Borko razmišlja drugače. Borko je prepričan, da dolgoročno zapiranje javnega življenja in omejitev gospodarstva, predvsem storitvenega sektorja na dolgi rok ne lokalna skupnost kot država nista sposobni financirati.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj