Kje ponujajo najdaljše počitnice z bonom?

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je poudarjal, da so turistični boni rešili naše turistično gospodarstvo. S tem ukrepom so mu omogočili skoraj pol milijarde evrov, a v praksi je koriščenje omejeno na turistično razvite kraje.

V Popotniškem združenju Slovenije so se priključili skupni promocijski akciji Slovenske turistične organizacije “Zdaj je čas” in delujejo pod skupnim sloganom “Z bonom na najdaljše počitnice”.

V turističnih krajih so boni kot pričakovano pomagali rešiti sezono, drugače pa je v mestih. Ministrstvu za gospodarstvo so predlagali, da bi bone lahko izkoristili še za kakšne ostale storitve. Na vprašanje, kdaj se bodo razmere v turizmu, kljub hudim izgubam normalizirale, pa odgovarja.

Trendi v turizmu se bodo spremenili. In sicer se bo množičen turizem umaknil intimi – počitnikovanje v manjših skupinah, krepitve higiene in naklonjenost turističnim proizvodom, ki vključujejo manj interakcij med ljudmi. In prav tukaj se pojavlja priložnost, da izkoristimo naravne danosti ter ponudimo trajnostni turizem na novih temeljih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj