Občina Kidričevo v zadnjih letih po podatkih Ministrstva za finance RS predstavlja razvito območje, ki je primerno za priseljevanje, predvsem za mlade družine. Veliko je projektov, ki so zastavljeni na objektiven način in naselju dajejo dodano vrednost. Župan občine Kidričevo Anton Leskovar pa poudarja, da je najpomembnejše uspešno sodelovanje med občino in vsemi generacijami občanov, ki odločilno vplivajo na razvoj tako lokalne skupnosti, kot širše regije.

Ministrstvo za finance na podlagi desetih kazalcev izračunava koeficient razvitosti občin. Med občinami Spodnjega Podravja je na prvem mestu. Kidričevo, ki se po najnovejših podatkih v slovenskem merilu uvršča na 25. mesto.

Da rezultat ni naključen govorijo tudi podatki iz preteklosti, saj je Ministrstvo za finance Kidričevo je uvrstilo na 52. mesto med 212 občinami. V podravski statistični regiji tako predstavlja najvišjo uvrstitev med vsemi občinami.

Projekti so zastavljeni tako, da so realni glede izvedbe in zagotavljanju sredstev za realizacijo. V tem trenutku v občini potekajo številni projekti, tako lokalni, kot tisti regijsko usmerjeni, vredni več deset milijonov evrov.

Poleg državnih projektov pa na občini redno participirajo tudi pri pridobivanje financ iz različnih evropskih skladov, ki podeljujejo nepovratna sredstva iz kohezijskega sklada.
Kidričevo kljub temu da sodi med mlajše kraje, je urbano in sodobno naselje, ki ni brez duše. Nastalo je kot novozgrajeno industrijsko naselje, ki je raslo s stanovanjskimi bloki med borovimi gozdovi sredi Dravskega polja, nedaleč stran od tovarne glinice in aluminija iz časa druge svetovne vojne. Kasneje pa prevzelo vodilno vlogo v širšem prostoru in se razvilo v samostojno krajevno in občinsko središče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj