spot_img

Kdo je dajal utrip septembru?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img


Utrip kraju, mestu ali regiji dajejo izjemni posamezniki. Ti so pogosto neopazni, a težko bi spregledali punco, ki odeta v vijoličasto že več let s svojega sedeža v Ljudskem vrtu spodbuja mariborske nogometaše. Da ima vijolično kri je dokazala tudi s tem, da že leta in leta sodeluje pri vse bolj odmevni humanitarni akciji Vijolčna kri za vse ljudi.

Da smo Slovenci narod zbirateljev je znano. Enega najzanimivejših smo spoznali tudi v Mariboru, kjer Erik Oblak že od mladih let zbira gospodinjske pripomočke, ki jih mnogi ne vidimo radi. Več kot 360 likalnikov vseh velikosti in oblik se je zbralo od takrat, ko se je še kot deček zaljubil v njih.

V Hočah smo spoznali mladega Celjana, ki je sprva svojo prihodnost videl v vojski. Prav tam je med dolgimi urami straže ugotovil, kako dobro se počuti s knjigo. Ljubezen do knjig je postala tako močna, da se je odločil knjigam ponuditi drugo priložnost.

Janeza Pahorja iz Maribora je v njegov hobi vodila trma. Po začetnem neuspehu, ko je ostal skoraj brez vseh nakupljenih kaktusov se je odločil, da želi o kaktusih izvedeti več.

Zgodbe vseh štirih si lahko znova ogledate na TEJ POVEZAVI in v anketi glasujete za tistega, ki se vas je s svojo zgodbo ali hobijem najbolj dotaknil.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img