spot_img

Kdo je dajal utrip septembru?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img


Utrip kraju, mestu ali regiji dajejo izjemni posamezniki. Ti so pogosto neopazni, a težko bi spregledali punco, ki odeta v vijoličasto že več let s svojega sedeža v Ljudskem vrtu spodbuja mariborske nogometaše. Da ima vijolično kri je dokazala tudi s tem, da že leta in leta sodeluje pri vse bolj odmevni humanitarni akciji Vijolčna kri za vse ljudi.

Da smo Slovenci narod zbirateljev je znano. Enega najzanimivejših smo spoznali tudi v Mariboru, kjer Erik Oblak že od mladih let zbira gospodinjske pripomočke, ki jih mnogi ne vidimo radi. Več kot 360 likalnikov vseh velikosti in oblik se je zbralo od takrat, ko se je še kot deček zaljubil v njih.

V Hočah smo spoznali mladega Celjana, ki je sprva svojo prihodnost videl v vojski. Prav tam je med dolgimi urami straže ugotovil, kako dobro se počuti s knjigo. Ljubezen do knjig je postala tako močna, da se je odločil knjigam ponuditi drugo priložnost.

Janeza Pahorja iz Maribora je v njegov hobi vodila trma. Po začetnem neuspehu, ko je ostal skoraj brez vseh nakupljenih kaktusov se je odločil, da želi o kaktusih izvedeti več.

Zgodbe vseh štirih si lahko znova ogledate na TEJ POVEZAVI in v anketi glasujete za tistega, ki se vas je s svojo zgodbo ali hobijem najbolj dotaknil.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img