Kdo in kako na kulturne prireditve?

Z izboljševanjem epidemiološke slike se sproščajo tudi omejitve pri organizaciji kulturnih prireditev. Tako se lahko poleg kulturnih ustanov, ki so bile doslej pod določenimi pogoji že odprte, sproščajo tudi kulturne prireditve v večjem obsegu. Organizatorji morajo zagotoviti sedišče za končne uporabnike, zasedenost sedišč pa je lahko največ 50 odstotna.

Na področju kulture se sproščata dva pogoja in sicer odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom ter odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode. Po novem bo možno izvajanje kulturnih prireditev tako znotraj kot zunaj in sicer na prizoriščih, ki omogočajo sedišča.
Tudi v prihodnje bodo morali nastopajoči enkrat tedensko opraviti testiranje na koronavirus, posebni pogoji obiska veljajo tudi za končne uporabnike.

Tovrstnih dokazil ne potrebujejo mlajši od osemnajst let, ki se prireditve udeležujejo s svojimi skrbniki ali ožjimi družinskimi člani. Ob tem na ministrstvu dodajajo, da je potrebno ločevati kulturne prireditve in kulturne ustanove in temu primerno upoštevati odloke. Spreminja se tudi odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode.

V državi je sicer trenutno 8632 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom, sedemdnevno povprečje dnevnih okužb znaša 494. V bolnišnicah se zdravi 450 covid-pacientov, od tega 123 na intenzivni terapiji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj