spot_img

Marko Šuler o novem trenerju še ni razmišljal

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

NK Maribor je sporazumno prekinil sodelovanje s trenerjem Simonom Rožmanom. Slednji je vijoličaste vodil na 23 tekmah in na njih pustil neprepričljiv vtis. Športni direktor Marko Šuler je ob tem dejal, da Rožmanovega naslednika še ni našel, bo pa ekipo do nadaljnjega vodil Radoslav Karanovič. Klub je sicer po tekmi z Muro, zaradi neprimernega obnašanja do navijačev, suspendiral Andreja Kotnika.

Po številnih namigih in špekulacijah v zadnjih tednih je danes postalo tudi uradno, Simon Rožman ni več trener NK Maribora. Po ponujenem odstopu je bil sprejet dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Športni direktor Marko Šuler je ob tem dejal, da naslednika v mislih še nima.

Simon Rožman je sicer z Mariborom v lanski sezoni izgubil naslov državnega prvaka proti Muri, hitro izpadel v kvalifikacijah za Konferenčno ligo proti Hammarbyu, a novo sezono začel obetavno. Sledilo pa je klavrno nadaljevanje, saj Maribor zmage ne pozna že od 14. avgusta, povrh vsega pa je prejel največ golov v ligi.

Vodstvo vijoličastih je po slovesu Darka Milaniča in Zlatka Zahoviča zamenjalo že tri trenerje, Sergeju Jakiroviću, Mauru Camoranesiju in tudi Simonu Rožmanu sterilne igre in slabih rezultatov ni uspelo spreobrniti. Navijači pa se ob tem že sprašuje, kako najti nujno konstanto po vzoru t.i. zlate ere izpred desetih let?

Klub je sicer po zadnji tekmi z Muro do nadaljnjega suspendiral Andreja Kotnika, ki je bojda lastnim navijačem po zadnjem sodnikovem žvižgu gestikuliral s sredincem, kar je obsojanja vredno. Šuler je ob tem napovedal tudi finančno kazen za tega že od samega prihoda sicer talentiranega, a izredno problematičnega igralca.

Ekipo do nadaljnjega prevzema Radoslav Karanovič, kljub temu pa bo Šuler, skoraj zagotovo iskal permanentnega trenerja. Kvalitetnega in primernega pa bo v teku sezone izredno težko najti.

Mariborčane sicer v naslednjih treh krogih čakajo obračuni s Celjem, Domžalami in Olimpijo, prostora za napake več ni veliko, v kolikor bodo želeli izpolniti željo Šulerja po osvojitvi naslova državnega prvaka, bodo potrebne korenite spremembe, tako v športnem, kot tudi rezultatskem smislu.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img