NK Maribor je na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom proti Domžalam ostal brez enega od ključnih članov ekipe, Nemanje Mitrovića. Slednji si je na obračunu z Domžalami poškodoval ligamente v kolenu, tako da je po realnih napovedih zdravniške službe, zanj sezone že konec.

Dober začetek sezone Mitrovića

Mitrović je v tej sezoni pokazal, da je pravi steber obrambe Maribora, poleg tega pa je bil uspešen tudi v zaključkih akcij, saj je za branilca v manj kot polovici sezone zabil 3 gole. Vse oči so zato trenutno uprte v športnega direktorja Oliverja Bogatinova, ki bi pravzaprav moral v zimskem prestopnem roku pripeljati Mitrovićevo zamenjavo.
             Poškodba Nemanje Mitrovića (Vir foto: NK Maribor)

Mauro Camoranesi je sicer v pogovoru za klubsko spletno stran spregovoril o tem, kdo bo nadomestil izkušenega branilca:

“Med serijo zaporednih tekem, ki sledi, bo širina kadra imela dodaten pomen. Moštvo bo potrebovalo vsakega posameznika. Vrnil se je Ilija Martinović, ki bo prvi izbor. Da bi lahko razširili krog kandidatov za mesta v obrambni vrsti, čakamo še na okrevanje Uskokovića. Za preostale tekme v jesenskem delu bomo poiskali rešitve znotraj kadra, potem pa bomo s športnim direktorjem ocenili v zimskem prestopnem roku, ali bomo potrebovali še kakšnega novega igralca za spomladanski del glede na predvidevanja, da Mitrovića skoraj zagotovo ne bomo imeli na voljo do konca sezone.” 

Vseeno pa ne gre prezreti dejstva, da bo Maribor, če bo trener vztrajal pri sistemu 3-5-2 s tremi centralnimi branilci, moral najti dolgoročno rešitev. Na trgu je trenutno malo kvalitetnih “štoperjev”, ki bi bili pripravljeni priti med vijoličaste, še manj pa je tistih, ki bi prišli brez odškodnine.

Rešitev Sven Šoštarič Karić?

Eden izmed bolšjih igralcev na tem položaju v Prvi ligi Telekom Slovenije je nekdanji up Maribora, Sven Šoštarič Karić.  Gre za nekdanjega kapetana mladinske selekcije vijoličastih, ki mu takratna garnitura na čelu z Zlatkom Zahovićem ni zaupala mesta v prvi enajsterici. Posledica tega je bila izkušnja v Angliji pri Derby Countyu, skupaj z sedanjim motorjem sredine igrišča pri NK Olimpija Ljubljana, Timijem Elšnikom. Ob vrnitvi v Slovenijo pa je z zrelo in agresivno igro, ki spominja tudi na njegovega očeta, legendarnega Amirja Karića, poslal jasen signal, da bi v prihodnje lahko bil več kot dobra adekvatna zamenjava za v zadnjih letih praktično nezamenljivega levega bočnega Mitjo Vilerja.

Okrepitev znotraj kadra

Šoštarič Karić pa je pred kratkim podpisal novo pogodbo z Domžalami do 31.12.2022, kar pomeni da bi njihov športni direktor Matej Oražem zanj zagotovo zahteval spodbudno finančno nadomestilo. Ker pa Maribor, vsaj v trenutnih kriznih razmerah virusa covid-19, ni pripravljen sprejemati denarnih rizikov, je verjetnejša rešitev, da bo Camoranesi do januarskega prestopnega roka rešitve v obrambi iskal znotraj kadra. Ilija Martinović in Špiro Peričić imata mesto v začetni enajsterici praktično zagotovljeno, edina obrambna dilema je, kdo bo tretji “štoper”, vezist Aleks Pihler, mladinec Žiga Obreht ali Luka Uskoković. Odgovor na to vprašanje bo kmalu moral poiskati tudi Bogatinov in Mariboru zagotoviti rešitev, ki bi dvignila kvaliteto obrambnemega dela moštva, ki v tej sezoni nikakor ne navdušuje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj