spot_img

Kdo bo izvajalec Urbanih vrtov?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Slovenska Bistrica je danes, 20. 10., na svoji spletni strani in na portalu javnih naročil objavila razpis za izvajalca del za ureditev urbanih vrtov. Ti bodo umeščeni na rob blokovskega naselja, na travnik med Domom starejših in Impolom. S tem pa bodo ukinjeni vrtički, ki so zdaj med Dvorano Bistrica in Zdravstvenim domom, kjer bo občina uredila zeleno parkirišče.

Urbani vrtovi omogočajo pridelovanje lokalne hrane in nudijo možnost za preživljanje prostega časa in rekreacijo. Vrtove so imeli blokovski prebivalci do zdaj na travniku med Dvorano Bistrica in Zdravstvenim domom, a ker bo občina tam postavila t. i. zeleno parkirišče, se je odločila vrtove prestaviti na rob blokovskega naselja, na travnik med Kajuhovo in Tomšičevo ulico.

Na urbano urejenih vrtovih je predvidenih 56 parcel z enotno velikostjo 5,4 m x 4,2 m na 2900 m2. Hkrati bodo postavili tudi ute za orodja z nadstreškom, 17 dvignjenih gred, uredili vodovodno in električno napeljavo, namestili 4 zbiralnike padavinskih vod ter celotno območje zagradili z leseno ograjo v dolžini cca 240 m. Hkrati bodo preuredili tudi mokrišče in dodatne sprehajalne poti.

Investicija je ocenjena na slabih 170.000 evrov, občina pa je za projekt pridobila 111.424 evrov sofinancerskih sredstev ESRR iz programa LAS – dobro za nas.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img