Kdaj bo zgrajen Termalni park?

0
89

V občini Benedikt si že dolga leta prizadevajo za izgradnjo Termalnega parka, saj jim to omogoča vrtina najdena leta 2004. Številne občinske garniture so si prizadevale v vmesnem času v kraj pripeljati investitorja, ki bi finančno zelo obremenljivo investicijo tudi financiral. Do sedaj resnega kupca niso našli, kljub temu pa se na občini nadejajo, da bodo v bližnji prihodnosti z uspešnim poslovnim partnerjem uspeli vzpostaviti tako želen termalni turizem v občini Benedikt.

Želje vodstvenih garnitur o vzpostavitvi termalnega turizma v občini Benedikt niso nove, saj se različne občinske uprave in župani prizadevajo za izgradnjo Term Benedikt, a projekt do sedaj še ni bil realiziran, kljub ugodnim geološkim značilnostim kraja.

Občina je že večkrat neuspešno iskala investitorja za projekt, kljub temu da je že bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje za pričetek realizacije projekta s strani podjetja CN inženiring.

Zemljišče v velikosti približno osem hektarjev je pred leti od DUTB odkupilo podjetje Beneco iz Maribora, veliko krajanov pa se ob tem sprašuje, ali je bil na tem področju opažen kakšen napredek.

Na občini Benedikt pa si poleg razvoja termalnega turizma želijo tudi več obiska dnevnih gostov. Slednje pa bi poleg že obstoječih infrastrukturnih, kulturnih in naravnih znamenitosti, nadgradili z novimi vsebinami.

Projekt Terme Benedikt je bil v preteklosti po mnenju župana Milana Repiča zasnovan preveč velikopotezno, saj bi naj stal med 35 in 40 milijoni evrov. Kot alternativo župan predlaga postopno gradnjo v več fazah, a kljub temu bo tudi za to potrebno najti primernega investitorja, kar je v teh kriznih časih lažje reči, kot storiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here