MČ Radvanje je pred meseci na delovnem sestanku obiskal mariborski župan Saša Arsenović s svojo ekipo. Zagotovil je, da bo po dolgih letih zgledno urejena fontana s pripadajočim Radvanjskim trgom, kot središče druženja v tej mestni četrti.

Zapleta pa se tudi pri lastništvu, saj je občina le polovični lastnik trga, ostalo je v lasti etažnih lastnikov bližnjega bloka. Administrativni fiasko pa se vleče že več let, kljub temu da so krajani že na pilotnem projektu participativnega proračuna 2015 ta projekt izbrali kot prioriteto.

Razlog za tako dolg zamik realizacije projekta vidi v principialnem odnosu posameznikov, ki jim za to lokalno skupnost ni mar. Spomnil pa je tudi, da so prebivalci v preteklosti bili veliko bolj složni, kot so danes, ko vsak gleda le na to kaj bo od določene pridobitve imel izključno sam.

Po drugi strani pa bi imela sanacija Radvanjskega trga pozitivne učinke tudi na streho garažne hiše, ki je že leta v katastrofalnem stanju.

Na občini sicer zagotavljajo, da bo problematika rešena v najkrajšem možnem času. Optimizem pa črpajo predvsem iz potrjenega Stanovanjskega zakona. Vlada je namreč v ovkiru zakona sprejela odločitev o znižanju potrebnih soglasij etažnih lastnikov za izboljšave in za gradbena dela, za katera je potrebno gradbeno dovoljenje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj