spot_img

Kdaj bo saniran Malečniški most?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zamisli o celoviti sanaciji dotrajanega Malečniškega mostu trajajo že nekaj let, po napovedih mariborske občine naj bi se naslednje leto začela dolgo pričakovana obnova gradbena dela. Najprej se je tega sicer nameravala lotiti občina sama, a bo nalogo ob določenih pogojih prevzela država oziroma natančneje Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

V krajevni skupnosti Malečnik so si dolga leta prizadevali za celovito rekonstrukcijo Malečniškega mostu, k čemur je Mestna občina Maribor že pristopila. Pogoj DRSi za sanacijo mostu je semaforizacija križišča na Meljski cesti, ki je v zaključni fazi. V primerjavi s tem pa bo most veliko večji gradbeni zalogaj.

Predsednik KS Malečnik Ruperče Jožef Škof opozarja, da je bilo zagotovil za pristop k sanaciji mostu veliko, a nobena od preteklih obljub ni bila izpolnjena.

Malečniški most je poleg svoje dotrajanosti nevaren tudi za kolesarje, saj je kolesarska pot izjemno ozka. Rešitev so ponujali že pred leti, a projekt nato ni bil realiziran. Aktualna občinska ekipa v tem trenutku načrtuje vzpostavitev brvi tik ob Malečniškem mostu, ki bi bila namenjena kolesarjem in pešcem obenem pa ponujala dodatno povezavo med Pobrežjem in Malečnikom.

Mestna občina Maribor sicer načrtuje gradnjo še treh dodatnih brvi v mestu in sicer na povezavi med Malo hidroelektrarno Melje in območjem nekdanje Svile, druga pri Starem mostu je v čakanju na drugi javni razpis, tretja pa čez Mariborski otok, ki bi služila kot povezava med Limbuškim nabrežjem in KS Kamnica.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img