Kdaj bo obnovljena Rotovška knjižnica?

Kar dvanajst let mineva od prvega projekta reševanja prostorske stiske osrednje mariborske knjižice Rotovž. Sedaj je končno zavel optimizem, saj je obnova knjižnice umeščena med prioritetne pokoronske naložbe, s katerimi bo država poskušala omiliti in odpraviti posledice epidemije.

Vodstvo Mariborske knjižnice že vrsto let opozarjajo na to, da potrebujejo nove prostore, saj je stanje že alarmantno, a kljub številnim poskusom se do danes ni spremenilo še nič. Do sedaj so jim mestne oblasti predlagale že 11 lokacij, ki so vedno izkazale kot neustrezne.

O načrtih je skrivnostna, saj bodo investicijo vodili na mestni občini Maribor, zagotovo pa je , da bodo projekt osrednje mariborske knjižnice prenovili. Na Rotovškem trgu zdaj načrtujejo tri ustanove, ob knjižnici še art kino in dodatno razstavišče umetnostne galerije.
Čeprav je pred njimi še veliko skrbi, pa optimistično poročajo o zaključku projekta klimatizacije knjižnice v Novi vasi.

Mariborska knjižnica je sicer v okviru interventnih ukrepov uvrščena med naložbe nad 5 milijonov evrov pomoči. Za obnovo osrednje knjižnice na Rotovžu naj bi projektno dokumentacijo dokončali letos, gradnjo pa bi lahko začeli prihodnje leto. Dopolnitev projekta bo občino stala okoli 700 tisoč evrov, vrednost investicije pa še ni znana. Pred spremembo je bil projekt ocenjen na 15 milijonov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj