spot_img

Kateri so ključni izzivi slovenskega gradbeništva?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru je potekal posvet o izzivih slovenskega gradbeništva, ki se v tem času sooča s številnimi ovirami. Na eni strani deležniki v gradbeništvu opozarjajo na pomanjkanje visoko kvalificiranega kadra, še neprimerno večjo težavo pa predstavlja enormno višanje cen energentov in posledično tudi gradbenih materialov.

Društvo za ceste severovzhodne Slovenije je v prostorih Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM organiziralo  strokovni posvet z naslovom Slovensko gradbeništvo pred izzivi izgradnje velikih prometnih infrastrukturnih projektov.

S strokovnim posvetom na temo  želiJo vzpodbuditi poglobljeno razpravo o priložnostih, izzivih in problemih, ki jih prinaša naslednji cikel investicij v državi. Pomemben deležnik pri tem predstavlja Direkcija RS za infrastrukturo.

Znatna sredstva so namenjena tudi infrastrukturnim in finančno obremenjljivim projektom znotraj Mestne občine Maribor.

Gradbeništvo pa se v epidemičnem času srečuje tudi z hitro naraščajočimi cenami surovin. Podražitve gradbenih materialov zaznavajo praktično na vseh področjih. Jeklo se je podražilo za več kot 30 odstotkov, zrasle so cene vseh gradbenih materialov, izdelanih na podlagi polimernih mas, torej cevi za kanalizacijo in vodovode, hidroizolacijskih in nekaterih vrst opečnih materialov, tudi keramike. V povprečju beležijo vsaj za tretjino višje cene.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img