Katera letalska družba bo dobila subvencijo?

Pristojna komisija na gospodarskem ministrstvu bo o prejemnikih državne subvencije za ponovno vzpostavitev letalskih povezav s Slovenijo odločila najpozneje v sredo. Na prvi razpisni rok za državno subvencioniranje letalskih povezav s Slovenijo se je prijavilo devet letalskih prevoznikov. Vsi so z ljubljanskega letališča že leteli.

5 milijonov evrov za sofinanciranje stroškov

Kot so sredi meseca sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, so se za državno subvencijo v prvem roku prijavili prevozniki Lufthansa, Air Serbia, Montenegro Airlines, Air France, Turkish Airlines, Swiss Air, Easy Jet, Wizzair in LOT. Razpisna komisija je po odprtju prispelih vlog prijaviteljem posredovala zahteve za njihove dopolnitve, ki se izteče v torek.

Letalskim prevoznikom bo na voljo skupno pet milijonov evrov za sofinanciranje stroškov, nastalih pri zagotovitvi letov v Slovenijo. Rok za drugo odpiranje ponudb je 10. junija 2021, za tretje pa 11. oktober prihodnje leto. V okviru prvega roka je za sofinanciranje na razpolago 1,5 milijona evrov, za vloge v okviru drugega 2,3 milijona evrov, za vloge v okviru tretjega pa 1,2 milijona evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj