spot_img

Karierni sejem tudi letos virtualno

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V ponedeljek 15.novembra se je začenja letošnji sejem poklicev in izobraževanja, ki bo zaradi epidemioloških razmer tudi letos potekal v virtualni obliki. Po lanskoletni izkušnji, ko je virtualni sejem presegel vsa pričakovanja, so organizatorji letos sejem namenili vsem učencem in dijakom iz vzhodne kohezijske regije. Ti bodo lahko preko posodobljene spletne platforme vzpostavili neposreden stik z izobraževalnimi ustanovami in delodajalci.

Tudi letos bo virtualni karierni sejem razdeljen v dva dela. Med 15. in 21. novembrom bodo na svoj račun prišli osnovnošolci, med 22. in 28. novembrom pa bo potekal sejem namenjen srednješolcem. Dogodek sicer organizira in koordinira Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma.

Jesenski karierni sejem je v predepidemičnem času potekal v tradicionalni obliki, zato so bili organizatorji lanskoletnega virtualnega sejma nekoliko negotovi, a se je kmalu pokazalo, da so mladi tovrstno obliko sejma dobro sprejeli.

Obiskovalcem bo na voljo predstavitev poklicev ter usklajevanje ponudbe in povpraševanja na trgu dela predstavitev poklicev in delovnega okolja ter vključevanje mladih v gospodarski sektor in podjetništvo. Predstavile se bodo izobraževalne ustanove, njihovi programi, projekti, štipendije, programi izmenjave študentov ter drugih dejavnosti in priložnosti, ki jih določena izobraževalna institucija ponuja.

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih razstavnih prostorih. Predstavljeni bodo deficitarni poklici in poklici prihodnosti. Na ta način bodo mladi spoznali možnosti izobraževanja ter se seznanili s strokovnimi področji ter potrebnimi kompetencami in spretnostmi, ki so potrebne za opravljanje določenega poklica.

Fundacija Prizma dogodek organizira v sodelovanju z Mestno občino Maribor, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje – Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img