spot_img

Kandidat Franc Kangler (NLS)

Franc Kangler se je rodil 8. julija 1965 v Mariboru. Še pred pridobitvijo naziva pravnika na Pravni fakulteti v Mariboru je poklicno pot začel v okviru Organov za notranje zadeve. Kasneje se je zaposlil na občini Duplek, kjer je deloval kot tajnik občine. Leta 1996 je bil prvič izvoljen v Državni zbor Republike Slovenije, kjer je bil poslanec vse do leta 2007.

V Državnem zboru je bil član različnih delovnih teles, bil je predsednik Odbora za promet, podpredsednik Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, 11 let je bil tudi član Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb in Delegacije Državnega zbora v Parlamentarni skupščini NATO. Leta 2006 je bil izvoljen za župana Mestne občine Maribor. To funkcijo je opravljal vse do leta 2013. Sledila je vrnitev v državno politiko, sprva kot član državnega sveta, katerega član je bil 5 let.

Na lokalnih volitvah leto kasneje je bil na Listi Franca Kanglerja – Novi ljudski stranki Slovenije izvoljen še za mestnega svetnika Mestne občine Maribor. Zadnji omenjeni funkciji pa je opravljal vse do imenovanja za državnega sekretarja na Ministrstvu za notranje zadeve.

- Oglas - spot_img

Več naših oddaj