Kandidat Dejan Kaloh (SDS)

Dejan Kaloh se je rodil leta 1975 v Mariboru. Po končani Srednji ekonomski šoli se je vpisal na študij prava in leta 2007 diplomiral na Pravni fakulteti v Mariboru, kjer je pridobil naziv univerzitetni diplomirani pravnik. Znanstveni magisterij je opravil leta 2014 na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju. V obdobju druge vlade premierja Janeza Janše je bil na Ministrstvu RS za notranje zadeve svetovalec v kabinetu ministra.

V letu 2015 se je zaposlil v Državnem zboru Republike Slovenije in opravljal delo strokovnega sodelavca v poslanski skupini SDS. Leta 2018 je bil na listi SDS izvoljen za poslanca DZ RS. Je predsednik preiskovalne komisije v zadevi Franc Kangler in drugi ter član odbora za pravosodje in Knovsa. V preteklosti je bil publicistično zelo dejaven. Napisal je več odmevnih knjig: Od partije do Patrie, Milan Kučan: Ko boter spregovori o sebi, Od Nagodeta do Janše – Kronika novodobnega montiranega sodnega procesa Patria.

Je tudi predsednik MO SDS Maribor. Je poročen, z ženo ddr. Natalio Kaloh Vid, univerzitetno profesorico, sta starša 9-letne hčere. Mag. Dejan Kaloh slovi tudi kot športnik in pohodnik. Leta 1999 je peš prehodil Slovenijo po najdaljši diagonali od Hodoša do Sečovelj, za 400 kilometrov poti je porabil samo 8 dni. Od tem podvigu je napisal tudi potopis z naslovom Slovenijada.

- Oglas - spot_img

Več naših oddaj

Skip to content