V MO Ptuj so začeli z gradbenimi deli v sklopu projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave. Izgradili bodo približno 32 kilometrov dodatnega kanalizacijskega omrežja v več predelih občine. Ta investicija pa bo občini prinesla 98- odstotno pokritost z javnim kanalizacijskim omrežjem.

S podpisom pogodbe med naročnikom Mestno občino Ptuj in izvajalci Komunalnim podjetjem Ptuj, Javnimi službami Ptuj in podjetjem Štraf se pričenja projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave – Mestna občina Ptuj. Pred dnevi pa so že stekla gradbena dela na terenu.

Investicija je ocenjena na okoli 9,3 milijona evrov brez DDV. Ptujska občina pa je za ta projekt pridobila tudi sofinancerski del Evropske unije.

Največ kanalizacijskega omrežja bo zgrajenega v Kicarju in Spodnjem Velovleku, sledijo Žabjak in Nova vas, Turnišče. Ker pa gre za geografsko zahteven teren gradnje, bi lahko prišlo tudi do zapletov.

Pretežni del Ptuja bo s to investicijo kanaliziran, Kljub temu pa bo nekaj nepokritih delov še ostalo, ki ne bodo vključeni v projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave v MO Ptuj.

Odpadne vode se čistijo na Centralni čistilni napravi Ptuj, ki je namenjena tudi čiščenju odpadnih voda na območju obeh aglomeracij. Poraja pa se vprašanje ali ima dovolj veliko zmogljivost za sprejem dodatne količine odpadne vode, saj se bo na na navedenih območjih izgradilo skupaj 32,07 kilometrov kanalizacije oz. 698 priključkov na javno kanalizacijsko omrežje.

Investicija bi naj bila končana v prihodnjem letu, ptujska občina pa bo  s projektom dosegla 98-odstotnost pokritost s kanalizacijskim omrežjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj