Kam odpotovati na dopust?

Letošnje leto je, zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 marsikateremu turistu prekrižalo načrte za letošnje poletje. Če k temu dodamo še turistične bone, ki so od sredine junija na voljo vsem prebivalcem Slovenije, dobimo rezultat, da je letošnje leto namenjeno odkrivanju slovenskih biserov.

Kljub ne tako blesteči epidemiološki sliki sosednje Hrvaške, za enkrat Slovenci tam še vedno lahko letujemo brez posebnosti.
Zadnja leta je bila ena izmed bolj obiskanih destinacij slovenskih turistov tudi Črna Gora, ki pa je že nekaj časa uvrščena na rdeči seznam in je tako ob povratku iz te države obvezna 14 dnevna karantena.

Je pa letošnja situacija izpostavila tudi pomembnost sodelovanja na vseh področjih. Tako so se tudi slovenske turistične agencije povezale med seboj in turistom omogočile letovanja na Grških otokih. Iz brniškega letališča tako 5-krat tedensko odletijo “čarterski poleti” na kar 5 Grških otokov.

Za odhod v Grčijo tako ni nobenih posebnosti, edino kar je potrebno morajo storiti vsi turisti je, da vsaj 24 ur pred odhodom izpolnijo obrazec “Passenger Locator Form”. Še vedno pa na grških letališčih izvajajo naključna testiranja.

Grčija je tako med Slovenci postala pravi hit letošnje turistične sezone. V letošnjem poletju je tako skrajni čas, da Slovenci odkrijemo Slovenijo in spoznamo kakšne naravne lepote imamo doma. Za potovanja po svetu … pa bo čas tudi še v prihodnje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj