Mestna četrt Koroška vrata, ki je že od jeseni 2018 brez svoje stavbe, gostuje v začasnih pisarnah v Jurčičevi ulici. Stara stavba mestne četrti je bila odstranjena, ker je bilo predvideno, da bo na isti lokaciji zgrajena nova. Javno naročilo je bilo zaključeno in podpisana je bila pogodba z izvajalcem Komunaprojektom. Zaradi naknadno ugotovljenih težav s temelji pa je projekt izgradnje zastal.

Na območju MČ Koroška vrata sta bili nekoč dve krajevni skupnosti (KS), in sicer na Koroški cesti KS Koroška vrata in na Vrbanski cesti 10 KS Prežihov Voranc. Ob združevanju mestnih KS je nastala Mestna četrt Koroška vrata s sedežem Vrbanska cesta 10. Sedež je bil premeščen na sedanjo lokacijo, ker se je takrat pripravljal načrt za dodatno gradnjo blokov na Koroški cesti.

Stavba (pred dvema letoma porušena zaradi začetka gradnje novega doma MČ) na Vrbanski cesti 10 je bila res zgrajena s sredstvi Mestne občine Maribor, a prenesena sredstva so dokazljivo last MČ KV! Da ni bilo možno takojšnje nadaljevanje, je v veliki meri kriv izbran projektant, izbran izvajalec z zamudami.

Nova županska ekipa je določila, da na Vrbanski cesti 10 ne bo več sedež, v zameno se ponujajo prostori v Langerjevi vili (Branik), ki za delo MČ in dogodke ni primerna. Žal že dve leti nimajo niti najosnovnejših pogojev dela

MČ Koroška vrata deluje v slabih pogojih dela, paradoksalno pa gre za eno najbolj obremenjenih MČ v MO Maribor.

Bernard Memom je na zadnji seji postavil vprašanje ali je vso dogajanje vezano na sedež MČ Koroška vrata in spremenjeno lokacijo usklajeno med vodstvom MČ in MOM. Interes bi pravzaprav moral biti, saj so predstavniki KV že nekaj časa nezadovoljni s trenutno ureditvijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj