spot_img

Kakšni so cilji dolgoletnega župana?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občino Rače Fram že sedmi mandat vodi župan Branko Ledinek, na predzadnjih volitva leta 2014 je prejel kar 94,65 odstotka vseh, ki so v tej občini prišli na volišča, na minulih leta 2018 pa protikandidata sploh ni imel. Dejstva pričajo torej o tem, da s svojo ekipo že dolgih 27 let uspešno vodi občino Rače Fram.

V tem trenutku na občini največ pozornosti namenjajo pripravi projektne dokumentacije za izgradnjo podvoza pod glavno železniško postajo v Račah. Slednji bo ob realizaciji prinesel številne pozitivne učinke, odpravil bo kolono čakajočih vozil ob prometnih konicah, obenem pa bo zagotovil tudi večjo varnost za vse udeležence v prometu, od pešcev, kolesarjev do voznikov motoriziranih prevoznih sredstev.

V sodelovanju z DRSi načrtujejo izgradnjo dodatnih kolesarskih povezav. Eno izmed lepših kolesarskih povezav pa v Račah že premorejo in sicer Jantarno kolesarsko povt, ki se navezuje pri gramoznici Rače. Nadalje pot vodi skozi enega najlepših odsekov poti – skozi krajinski park v predelu Rač ter ob akumulaciji Požeg, zaključi pa se pri gradu v Slovenski Bistrici.

Po besedah župana Branka Ledineka je sprotno vlaganje v osnovno infrastrukturo ključnega pomena, kar argumentira predvsem z dejstvom, da se številni priseljenci najprej pozanimajo kakšne so cestne povezave, kanalizacija, vodovodno omrežje, dostop do vrtec in šol, šele za tem pa jih zanima t.i. dodana vrednost kraja.

Najpomembnejši projekt, ki je trenutno še v teku je izgradnja čistilne naprave Rače, ki je vredna skoraj 5 milijonov evrov. Od tega bo evropski kohezijski sklad prispeval 1,4 milijona, prispevek državnega proračuna pa bo znašal okrog 340.00 evrov. Čistilna naprava bi poskusno naj začela obratovati že prihodnje leti, v polnem pogonu pa v letu 2023.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img