spot_img

Kakšni bodo poklici nove realnosti?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Gibanja zaposlovanja kadrov na trgu dela so vse bolj spodbudna in brezposelnost se iz meseca v mesec zmanjšuje. A po drugi strani se številna podjetja soočajo s pomanjkanjem prijav kandidatov in zanimanjem za zaposlitev. V mnogih primerih se na razpisana delovna mesta prijavi malo kandidatov ali pa so prijave neustrezne, saj kandidati ne izpolnjujejo razpisnih pogojev.

Marsikatero podravsko tehnološko podjetje se zaveda pomembnosti tehnološkega napredka, zato množično posodabljajo proizvodnje in razvijajo kakovost ter konkurenčnost. Tako so več naporov vložili v prekvalifikacijo kadrov, saj opažajo vse večje potrebe po zaposlovanju specifičnih kadrov.
Veliko krivde za nastalo situacijo usmerjajo v šolski sistem, ki se na potrebe trga odziva prepočasi, dodatno pa je težava tudi zastarelost šolskih programov. V sodelovanju z mnogimi deležniki iščejo programe, da bi najhitreje zadostili potrebam trga dela.
Slovenski delodajalci, ki so prejeli naziv Ugledni delodajalec 2020, od zaposlenih pričakujejo predvsem, da so odgovorni, samoiniciativni, pripravljeni usvajati nova znanja in kompetence, dobro delovati v timu in si med seboj pomagati, a ključno je tudi prepletanje številnih področij.
- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img