spot_img

Kakšna naj bo Evropa po meri mladih?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mariboru se je danes začela virtualna Evropska mladinska konferenca, na kateri bo v naslednjih dneh okoli okoli 200 predstavnikov mladih oblikovalcev politik in strokovnjakov s področja mladine iz vseh držav EU razpravlja o prihodnosti Evrope po epidemiji covida-19. Do 30. septembra bodo mladi sicer razpravljali na temo Prostor in participacija za vse.

Evropska mladinska konferenca je najpomembnejši in največji mladinski dogodek predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. Gostje konference so vidni predstavniki slovenske in evropske javnosti, mladi pa imajo priložnost podati mnenje, kako vidijo prihodnost Evrope po epidemiji Covid-19.

Skoraj dve leti trajajoča pandemija je pred države po vsem svetu postavila številne izzive. Omejevanje javnega življenja s ciljem zajezitve širjenja koronavirusa je marsikje naletelo na glasen odpor in obtoževanje o kršenju osnovnih demokratičnih načel.

Mladi bodo na konferenci oblikovali resolucijo o zaključkih osmega cikla Evropskega mladinskega dialoga Sveta EU, priporočila mladih pa bodo vključena v resolucijo v takšni obliki kot jo bodo zapisali.

Uvodni nagovor ob začetku konference je imela tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec, ki je prizadevanja mladih po tem, da želijo biti slišani, podprla.

Do 30. septembra se bo v Mariboru in na daljavo izvedlo tudi več posvetovanj, delavnic in razprav, kjer bodo mladi skupaj z odločevalci oblikovali priporočila za svojo prihodnost.

Slovenija sicer v okviru predsedovanja zaključuje 18-mesečni program tria Nemčije, Portugalske in Slovenije na področju mladine.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img