spot_img

Kakšna bo Univerza v Mariboru leta 2030?

Univerza si želi še več sodelovanja z okoljem.

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Univerza v Mariboru je sprejela novo Strategijo za obdobje 2021 do 2030. Pomemben del strategije je poglavje o sodelovanju z okoljem, ki zajema načrte o sodelovanju z gospodarskimi partnerji, posebej v procesih inovacij in digitalne transformacije. 

Konec meseca julija je potekala predstavitev strateških ciljev in izmenjava mnenj o prihodnjem desetletju. Posebno pozornost so namenili novim dognanjem, kot je partnerstvo Univerze v Mariboru v Evropski univerzitetni pobudi ATHENA, ki univerzo postavlja v družbo 4% evropskih univerz, ki so vključene v to pobudo Evropske unije za preboj na raven najbolj razvite, na znanju temelječe družbe na svetu. Prav tako so predstavili sodelovanje Univerze z OECD z namenom doseganja večje zaposljivosti diplomantov in povečanja vključitve bodočih delodajalcev v oblikovanje in izvedbo interdisciplinarnih študijskih programov.

Prof. dr. Urban Bren, prorektor za prenos znanja je izpostavil nekaj ciljev: “Eden od izzivov je seveda prenos znanja, tako v gospodarstvo, kot negospodarstvo. Skratka, gre za tretje poslanstvo vsake od javnih univerz, poleg seveda pedagoškega in pa raziskovalnega dela. In vsa ta poslanstva morajo biti med sabo tudi usklajena, enovita in neločljivo povezana.”.

Doc. dr. Muhamed Turkanović, vodja DIH UM ter konzorcija DIGI-SI, je spregovoril o kompleksnosti digitalizcije, Matej Kosi Hederih o trgu dela in razhajanjih med univerzitetnim znanjem in pričakovanji delodajalcev, prof. dr. Tatjana Weizer Družovec pa je predstavila evropsko univerzitetno pobudo ATHENA.

Video predstavitev si lahko ogledate tukaj:

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img