spot_img

Kakšna bo prihodnost Evrope?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mariboru bo potekal največji mladinski dogodek predsedovanja Slovenije Svetu EU, Evropska mladinska konferenca, ki bo potekala virtualno med 26. in 30. septembrom 2021 na temo ‘Prostor in participacija za vse’ (9. Evropski cilj mladih).

Konference se bo udeležilo okoli 200 predstavnikov mladih oblikovalcev politik in strokovnjakov s področja mladine, iz vseh držav Evropske unije. Gostje konference bodo vidni predstavniki slovenske in evropske javnosti, mladi pa bodo imeli priložnost podati mnenje, kako vidijo prihodnost Evrope po epidemiji Covid-19.

Poudarek na državljanskem prostoru za mlade

Namen Evropske mladinske konference je namreč vrednotenje celotnega procesa 8. cikla mladinskega dialoga ter končno oblikovanje priporočil mladih EU in državam članicam za implementacijo 9. cilja na vseh ravneh (lokalna, nacionalna, regionalna, evropska).

Osnova za priporočila bo poročilo raziskovalcev, ki bo vključevalo vseevropsko anketo med mladimi ter poročila nacionalnih delovnih skupin mladinskega dialoga. Prioritetna tematika Predsedovanja Slovenije Svetu EU na področju mladine so državljanski prostori za mlade. Slovenija tako v ospredje daje glas mladih, saj bo vsebina služila oblikovanju resolucije o zaključkih osmega cikla Evropskega mladinskega dialoga Sveta EU, priporočila mladih pa bodo vključena v resolucijo v takšni obliki kot jo bodo zapisali mladi. Priporočila bodo ministri in predstavniki držav članic EU, ki pokrivajo področje mladine sprejeli na Svetu ministrov novembra 2021.

Slovenija kot prednostno nalogo izpostavlja Konferenco o prihodnosti Evrope, zato je pomembno, da je glas mladih o prihodnosti participacije slišan. To je tudi zaključna konferenca v okviru 8. cikla Evropskega mladinskega dialoga na temo Mladi za Evropo, Evropa za mlade. Ta v podciljih opredeljuje pomen participacije mladih na vseh ravneh odločanja, in omogoča, da mladi postanejo aktivni državljani v varnih in odprtih prostorih, kjer so jim zagotovljene človekove pravice in svoboda govora ter pridobivanje neformalnih izkušenj za njihovo samostojno življenje.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img