Božično-novoletno dogajanje bo letos, zaradi vsem dobro znanih ukrepov, potekalo drugače. Vseeno v Mariboru načrtujejo postavitev božično-novoletnega sejma in ostalih manjših aktivnosti. Zavod za turizem Maribor pa je skupaj s prireditelji pripravil več scenarijev, ki jih bodo prilagodili stanju takratne epidemiološke slike.

V nasprotju z prejšnjimi leti se je MO Maribor z soorganizatorji odločila za celovitejšo pripravo Veselega decembra, ki so v tem trenutku v polnem teku. Vsi dogodki pa bodo potekali v skladu z ukrepi za zajezitev drugega vala epidemije virusa covid-19.

Na Trgu Leona Štuklja bodo, če bodo ukrepi to dopuščali, postavili drsališče in snežni tobogan. Ostale, situaciji primerne novosti, pa bodo razpršene po mestnem jedru.

Mnogi se sprašujejo, čemu bo Veseli december letos, glede na tako rigorozne ukrepe vlade RS, sploh namenjen. V planu so manjši projekti, kot so manjše koncerti in stojnice, v najmanj ugodnem primeru pa si jih bodo obiskovalci lahko ogledali po spletu.

Iz MO Maribor dejanskih stroškov z izvedbo Čarobnega decembra še niso sporočili, ne bo pa presegel 100.000 evrov. Producent vsakoletnega Vilinskega mesta Marko Brumen pa je pristavil, da so vsebine vsaj poskušali organizirati tako, da si jih bo mogoče ogledati tudi ob bežnem sprehodu čez mestno središče, saj večjih delavnic za otroke letos ni načrtovanih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj