Zlata priznanja so dokaz, da je strokovna ocena z razlago ključnega pomena

Kmetijstvo je ne glede na vse v prvi vrsti gospodarska panoga, katere namen je proizvodnja hrane. Ker je konkurenca velika je potreben konstanten napredek. Da bi iz prve roke pridobili čim več o svojih produktih pa pripomorejo tudi strokovne ocene. Eno takšnih ocenjevanj je tudi v okviru projekta Dobrote slovenskih kmetij.

Danes so ocenjevali sokove in žgane pijače. Tako kot v preteklih letih, pa je tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije.

Letos so kmetije prijavile 900 dobrot v številnih kategorijah od mlečnih in mesnih izdelkov do sirupov, džemov, marmelade ter vse do ribjih izdelkov.

Letošnji festival Dobrote slovenskih kmetij poteka že 35-ič. V vseh letih pa opažajo, da se kakovost izdelkov zvišuje.

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in razstavo vseh nagrajenih izdelkov bo potekala od 17. do 19. maja 2024 v minoritskem samostanu na Ptuju. Podeljena bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost.