V današnjem času se iz občin, ki spadajo v pas podeželja oz. se nahajajo izven večjih urbanih središč, mladi množično odseljujejo. Slednje želijo z povračilnimi ukrepi preprečiti tudi v občini Ormož, ki se v zadnjem obdobju dejansko srečuje z t.i. begom možganov.

Vzpostavili so tudi mrežni podjetniški inkubator Ormož, ki služi kot podporno okolje z namenom pospeševanja ustanavljanja novih podjetij ter pomoči pri njihovem delovanju, rasti in razvoju. Ključen namen pa je prispevek k večji konkurenčnosti in kvalitetnejšim delovnim mestom.

Po besedah župana si v občini prizadevajo za iskanje novih strateških partnerjev oz. investitorjev, ki bi v teh krajih zagotovili dodatna delovna mesta. Še posebej ob dejstvu, da proizvodnjo v Ormožu zapira italijansko podjetje Safilo, ki se ukvarja z proizvodnjo očal. Ob tem pa bo več kot 500 delavcev izgubilo tudi svojo dosedanjo zaposlitev.

Zato si bodo s vsemi deležniki, tako na lokalni, kot državni ravni prizadevali, da bi čim več mladih ostalo v domačem kraju in skupaj doprinesejo k dodatnem razvoju občine Ormož.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj