spot_img

Kako vesel bo december za turistične delavce?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dejstvo, da resorno ministrstvo veljavnosti turističnih vavčerjev ne namerava podaljševati, je pomembno prispevalo k polnjenju turističnih kapacitet v Sloveniji. Marsikdo se boji prihodnosti in možnosti zapiranja države. Po – za turistične delavce – izjemno uspešnem poletju in spodbudnih podatkih za krompirjeve počitnice se obeta težek in neznank poln konec letošnjega leta.

V turističnih nastanitvenih obratih v Sloveniji je bilo v septembru 2021 zabeleženih 1,6 milijona prenočitev turistov, to je 15 % več kot v septembru 2020 in 12 % več kot v septembru 2019. 52 % so jih ustvarili domači turisti. Tudi na Ptuju so z obiskom več kot zadovoljni.

Po statističnih podatkih je v septembru Ptuj zabeležil 11 % več prihodov in 21 % več prenočitev več kot v predkoronskem letu 2019. Veliko bonov naj bi ljudje uporabili za storitve in nastanitve, ki jih sicer ne bi izbrali za oddih oz. dopust.

In kako naprej? Epidemija se zaostruje, odpovedi se vrtijo. Ob tem ponudniki turističnih nastanitev ugotavljajo še, da je zaradi negotovih razmer vse več rezervacij opravljenih tik pred prihodom. A bolje jim kaže ob koncu leta, saj naj bi bili praznični termini skoraj polno zasedeni.

Ptujski turistični adut je termalni turizem, a kljub temu se prilagaja povpraševanju in ustvarja nove turistične produkte. Vedno bolj popularen je oddih na podeželju, tako so letos razširili ponudbo med sadovnjaki, vinogradi, rimskim kampom, vinogradniškim muzejem in celo železniškim parkom in uredili novo pohodniško pot od Ptuja do Mestnega vrha. A velik manko predstavlja premalo število namestitvenih kapacitet.

Turistična ponudba najstarejšega mesta v Sloveniji se razvija. Velik poudarek si želijo v prihodnje nameniti tudi obujanju pohodništva kot tudi razvoju kolesarskega turizma.

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img