Kako uspešna je Ekološka iniciativa Rače?

0
248

V Račah dokazujejo, da se z dialogom in odločnostjo da veliko spremeniti. V kraju, ki ima v samem središču tovarno kemičnih izdelkov, se je v zadnjih desetletjih veliko spremenilo. Ekološka osveščenost je, tudi zaradi prizadevanj Ekološke iniciative Rače, danes boljša kot nekoč.
Nekdanja tovarna kemičnih izdelkov Pinus, ki je pomembno sooblikovala razvoj Rač, je danes v rokah ameriških lastnikov. V Ekološki iniciativi pravijo, da so v dialogu s podjetjem v zadnjih letih veliko dosegli, a popolnega zadovoljstva še ni.

 

Prav kakovost zraka je tisto, kar si v Račah želijo izboljšati. A ni prav, da za slabšo kakovost zraka s prstom vedno kažemo na velika podjetja, so prepričani v ekološki iniciativi.

Dela za ekološko iniciativo v Račah vseeno še kmalu ne bo zmanjkalo. Krajane, poleg z živim srebrom zelo onesnaženega potoka Žabnik, skrbi predvsem sežigalnica.

V Račah sedaj pričakujejo, da bo nova čistilna naprava, za katero je Občina Rače-Fram pridobila skoraj poldrugi milijon evropskih sredstev, poskrbela za čistejše izpuste odpadnih voda, ki se iztekajo v potok Žabnik.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here