Kako uspešna je Ekološka iniciativa Rače?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Račah dokazujejo, da se z dialogom in odločnostjo da veliko spremeniti. V kraju, ki ima v samem središču tovarno kemičnih izdelkov, se je v zadnjih desetletjih veliko spremenilo. Ekološka osveščenost je, tudi zaradi prizadevanj Ekološke iniciative Rače, danes boljša kot nekoč.
Nekdanja tovarna kemičnih izdelkov Pinus, ki je pomembno sooblikovala razvoj Rač, je danes v rokah ameriških lastnikov. V Ekološki iniciativi pravijo, da so v dialogu s podjetjem v zadnjih letih veliko dosegli, a popolnega zadovoljstva še ni.

 

Prav kakovost zraka je tisto, kar si v Račah želijo izboljšati. A ni prav, da za slabšo kakovost zraka s prstom vedno kažemo na velika podjetja, so prepričani v ekološki iniciativi.

Dela za ekološko iniciativo v Račah vseeno še kmalu ne bo zmanjkalo. Krajane, poleg z živim srebrom zelo onesnaženega potoka Žabnik, skrbi predvsem sežigalnica.

V Račah sedaj pričakujejo, da bo nova čistilna naprava, za katero je Občina Rače-Fram pridobila skoraj poldrugi milijon evropskih sredstev, poskrbela za čistejše izpuste odpadnih voda, ki se iztekajo v potok Žabnik.

Prejšnji članekV Ceršaku so pustovali
Naslednji članek7% več plačanih parkirnin
- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img