Napoved ministra za zdravje, da novega vala epidemije koronavirusa ne moremo preprečiti je skrb vzbujajoča. Zaradi cepljenja najbolj ogroženih ter drugih ukrepov nekateri pričakujejo, da naslednji val ne bo imel tako hudih posledic kot prejšnji. Preverili smo, kako so na nov val pripravljeni v največjem domu za starostnike.

A vendar previdnost ni odveč. Kljub dobri precepljenosti in skrbnem upoštevanju ukrepov so v pripravljenosti na morebiten vnos virusa med najranljivejše.
Zaradi predrugačenega protokola sprejema oskrbovancev imajo v domu ves čas zagotovljene sive cone.Veliko pozornosti pa posvečajo tudi izobraževanju svojih zaposlenih.

Posebej pozorni so tudi pri dopustovanju svojih zaposlenih. Le-ti naj bi nekaj časa po vrnitvi iz dopusta ostali doma in tako preprečili morebiten vnos virusa covid 19.

Precepljenost med stanovalci je velika. Nadejajo se, da bi čimprej z dvema dozama precepili tudi tiste, ki so virus covid 19 že preboleli.

A zavedajo se, da vseh ne bodo precepili. Nekateri varovanci se cepiti ne želijo, spet drugi pa zaradi slabega zdravstvenega stanja tega ne zmorejo. Slabša precepljenost pa je med zaposlenimi, a med njimi so tudi takšni, ki so virus preboleli.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj