spot_img

Kako so pripravljeni na četrti val?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Četrta faza epidemije je pred nami, saj se številke okuženih naglo povečujejo. Najranljivejša populacija starostnikov je večinoma precepljena, a vse manj zaščitena. Napoved ministra za zdravje, da novega vala epidemije koronavirusa ne moremo preprečiti, verjetno drži, vendar zaradi cepljenja najbolj ogroženih ter drugih ukrepov nekateri pričakujejo, da naslednji val ne bo imel tako hudih posledic kot prejšnji. Preverili smo, kako so na nov val pripravljeni v Domu starostnikov Lenart.

Jesen bo najbolj naporen del epidemije, tako z vidika duševnega zdravja kot psihičnih obremenitev. Ker se iz vala v val le stopnjujeta. In čeprav so stanovalci domov večinoma cepljeni, je zaradi pretečenih 9 mesecev ta zaščita slabša.
Zaposleni so slabše precepljeni, zato je nujno, da upoštevajo vse zaščitne ukrepe. Slednje velja tudi za vse obiskovalce. A vseeno navkljub dobri pripravljenost ostaja del enote doma Svete Agate rezerviran za izolacijo.

Navkljub številnim epidemiološkim izzivom pa v domu Svete Agate načrtujejo tudi prihodnje investicije. Nujno potrebujejo manjši prizidek, v katerem bi lahko nudili oskrbo dodatnim varovancem.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je razpisalo projekt REACT EU, za ureditev prostorov in pridobitev dodatnih kapacitet, a v Lenartu se na razpis niso prijavili.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img