spot_img

Kako so pripravljeni na četrti val?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Četrta faza epidemije je pred nami, saj se številke okuženih naglo povečujejo. Najranljivejša populacija starostnikov je večinoma precepljena, a vse manj zaščitena. Napoved ministra za zdravje, da novega vala epidemije koronavirusa ne moremo preprečiti, verjetno drži, vendar zaradi cepljenja najbolj ogroženih ter drugih ukrepov nekateri pričakujejo, da naslednji val ne bo imel tako hudih posledic kot prejšnji. Preverili smo, kako so na nov val pripravljeni v Domu starostnikov Lenart.

Jesen bo najbolj naporen del epidemije, tako z vidika duševnega zdravja kot psihičnih obremenitev. Ker se iz vala v val le stopnjujeta. In čeprav so stanovalci domov večinoma cepljeni, je zaradi pretečenih 9 mesecev ta zaščita slabša.
Zaposleni so slabše precepljeni, zato je nujno, da upoštevajo vse zaščitne ukrepe. Slednje velja tudi za vse obiskovalce. A vseeno navkljub dobri pripravljenost ostaja del enote doma Svete Agate rezerviran za izolacijo.

Navkljub številnim epidemiološkim izzivom pa v domu Svete Agate načrtujejo tudi prihodnje investicije. Nujno potrebujejo manjši prizidek, v katerem bi lahko nudili oskrbo dodatnim varovancem.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je razpisalo projekt REACT EU, za ureditev prostorov in pridobitev dodatnih kapacitet, a v Lenartu se na razpis niso prijavili.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img