spot_img

Kako se približati ogljični nevtralnosti?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V kolikor se želimo približati ogljični nevtralnosti do 2050 in zmanjšati izpuste toplogrednih plinov v prometu, bomo morali korenito spremeniti način, na katerega se premikamo, in stvari, ki jih trošimo v vsakdanjem življenju. Promet posega v vsa področja naše družbe in bo kot tak eden izmed najtrših orehov, ki jih bomo morali streti ob prehodu v nizkoogljično družbo. Prometni sektor namreč povzroča 33 % izpustov toplogrednih plinov, ta delež pa še kar narašča. V Sloveniji je promet (za energetiko) drugi največji vir izpustov toplogrednih plinov.

Kaj je do sedaj sprejela Evropska komisija?

Evropska komisija je sprejela sklop predlogov za pripravo podnebne, energetske, prometne in davčne politike EU na zmanjšanje neto emisij toplogrednih plinov za vsaj 55 % do leta 2030 v primerjavi z ravnmi iz leta 1990. Več informacij o uresničevanju evropskega zelenega dogovora.

Prav zaradi tega pobuda Evropski teden mobilnosti vabi, naj namesto avtomobila za svoje poti v službo, šolo ali trgovino raje izberemo katerega izmed bolj trajnostnih načinov mobilnosti.

Ker je leto 2021 evropsko leto železnic, ki postavlja v središče pozornosti enega najbolj trajnostnih, inovativnih in najvarnejših načinov prevoza so vse letošnje aktivnosti EUROPE DIRECT Podravje v okviru Evropskega tedna mobilnosti usmerjenje v spodbujanje rabe le tega. Ni lepšega kot brezskrben prevoz med katerim lahko prebirate novice, knjige, opravite domačo nalogo ali celo pojeste zajtrk!

Program kampanije: z vlakom

V Europe direct Podravje bodo 22. septembra predstavili dejstva in statistiko o železniškem prometu. Tako kot potuje vlak, bodo potovali od postaje do postaje tudi delegacija omenjene organizacije:
Glavna železniška postaja Maribor med 6:00 in 7:00 uro;
Železniška postaja Maribor- tabor med 7:00 in 8:00 uro;
Železniška postaja Šentiljmed 6:30 in 7:00 uro;
Železniška postaja Rušemed 15:30 in 16:00 uro.

V Maribor prihaja Connecting Europe Express (CEE), ki bo med 2.septembrom in 7. oktobrom 2021 po 26 državah prevozil 20 000 kilometrov. Vas zanima kje se nahaja vlak v tem trenutku? Ker je opremljen z napravo, ki podpira evropska navigacijska sistema Galileo in EGNOS lahko kadarkoli v realnem času spremljate to razburljivo potovanje po Evropi tukaj.

Vlak in samo razstavo, ki jo gosti pa si lahko ogledate tudi virtualno z nekaj kliki.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img