spot_img

Kako se nadzoruje pogoj PCT?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ob slabšanju epidemiološke slike v državi je veliko kritik usmerjeno tudi v izvajanje pogoja PCT v praksi, predvsem pa preverjanje spoštovanja omenjenega pogoja. Na zdravstvenem inšpektoratu so v zadnjih tednih povečali število inšpekcijskih nadzorov, v prihodnjih dneh pa napovedujejo tudi okrepitev nadzora v regijah s slabšimi epidemiološkimi razmerami.

Zdravstvena stroka opozarja, da mi bilo epidemiološko sliko v državi moč izboljšati z bolj doslednim upoštevanjem, predvsem pa nadzorom preverjanja pogoja PCT. To je pogosto še vedno pomanjkljivo, ugotavljajo na zdravstvenem inšpektoratu. V preteklih treh tednih so zdravstveni inšpektorji sicer izvedli več tisoč inšpekcijskih nadzorov. Ker se epidemiološka slika zaostruje, bodo zdravstveni inšpektorji v prihodnjih dneh še bolj aktivni. Inšpektorji sicer kot primer dobrih praks izpostavljajo trgovine oziroma trgovske centre.

Ob tem na zdravstvenem inšpektoratu opozarjajo tudi na kršitelje, ki se kljub pozitivnemu rezultatu na hitrem antigenskem testu niso odzvali na napotitev na PCR test. Za vse kršitelje, ki se kljub napotitvi na PCR test le tega niso udeležili, so zagrožene visoke globe.

Zdravstveni inšpektorat je sicer uvedel tudi nadzor glede cepljenja mladoletnikov z vektorskimi cepivi, postopki pa še potekajo. Prvi izsledki bi lahko bili na voljo čez mesec dni.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img