spot_img

Kako rešiti težave s parkiranjem na Ptuju?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Ptuju imajo v mestnem središču velik problem s parkiranjem. Parkirišča za abonente na Osojnikovi cesti pri železniški postaji in na Potrčevi pri trgovini Živila, skupaj 91 mest, so pošla v zgolj dveh dneh. Tako se na mestni občini zavedajo, da morajo nekaj narediti.

Idej, kje urediti dodatna parkirna mesta, je bilo v zadnjem času kar nekaj. Od ureditve garažne hiše na zemljišču za Upravno enoto Ptuj do nadgradnje za avtobusno postajo. Med predlogi se je pojavilo tudi povišanje parkirišča za eno nadstropje v Ulici heroja Lacka, za Pošto, a povsod so naleteli na številne ovire.

Da bi se ptujska občina in občinsko podjetje Javne službe Ptuj lotili nujno potrebne izgradnje garažne hiše oz. po novem platoja, kjerkoli v centru mesta, morajo slediti smernicam Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Mariborska enota Zavoda jih je podala pred nekaj meseci in izrazila kar nekaj pomislekov okrog izbrane lokacije v Ulici heroja Lacka. Nato je bila ustanovljena celo posebna strokovna komisija, ki je odločala o tej zadevi in podala smernice, s katerimi pa na občini še vedno niso zadovoljni.

Stališče ZVKDS je usklajeno z osnutki občinske prometne strategije, ki teži k temu, da se promet povsem umakne iz ožjega srednjeveškega mesta, po vzoru primerljivih evropskih historičnih mestnih jeder, zaradi česar se kaže potreba po umestitvi garažne hiše na zunanji rob zgodovinskega mesta ali v neposredno bližino.

Še najbližje rešitvi so bili z zemljiščem,pri avtobusni postaji, a je po mnenju županje to rezervirano za stanovanja. Cilj ptujske mestne občine je že nekaj časa postopno umikanje avtomobilov iz strogega centra mesta, obenem pa zagotavljanje dodatnih parkirnih kapacitet na območjih, kjer je to možno, tako upajo, da bodo v nadaljnjih pogajanjih le našli rešitev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img