spot_img

Kako naprej brez vodje?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po odstopu prvega kmeta v državi dr. Jožeta Podgorška so kmetje v precepu, kako naprej. Občutno držanje energentov, repromateriala, dušičnih gnojil in povečani stroški embalaže ter transporta so številne kmete postavili pred nove izzive, pri tem pa so ostali brez prvega sogovornika na strani države. 

»Odstopam s položaja ministra. Odstopam izključno zaradi prepozno plačanega računa in s tem prevzemam odgovornost za svoje dejanja. To je dejstvo, ki ga obžalujem. Obžalujem pa tudi, da so mojo površnost izkoristili tisti, ki so se želeli s tem okoristiti,« je v izjavi dejal Jože Podgoršek, ki je k NSi prestopil pred kratkim. In kaj bo z resornim ministrstvom?

Minule tedne so imeli predstavniki slovenskih kmetov številna pogajanja z ministrom Podgorškom. Vprašljiva je bila tako odkupna cena mleka kot tudi masne bilance. Da bi bili dobički po verigi enakomerneje razporejeni in da bi ustavili zavajanje potrošnikov, na kmetijskem ministrstvu pripravljajo uvedbo masnih bilanc.

Med volilno kampanjo so mnogi poudarjali samooskrbnost in pomen kmetijstva, a vendar se zdi, da bi moral slovenski kmet skrbeti za prehrano lastne države, le-ta pa mu v zameno za njegov pridelek ponuja finančno miloščino. Zbode jih tudi izjava, da bi politiki poskušali regulirati uporabo mesa na jedilnikih Slovencev.

Gospodarstvo slovenskim kmetom očita nekooperativnost in slabo medsebojno sodelovanja, a po prepričanju Medveda temu ni tako. V nedeljo bomo videli, kdo bo sestavljal novo vlado in komu bo zaupana naloga prvega kmeta v državi. V sindikatu kmetov pa zgolj upajo, da bodo dobili kompetentnega in strokovnega sogovornika.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img