spot_img

Kako dvigniti učinkovitost starejših zaposlenih?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil 480.000 evrov vreden javni razpis za pilotne projekte razvoja in uvedbe inovativnih rešitev za ohranjanje zavzetosti, produktivnosti in učinkovitosti starejših zaposlenih. Posamezno partnerstvo bo lahko pridobilo do največ 40.000 evrov, so sporočili iz sklada.

Prebivalstvo se stara, rodnost se niža, starostna struktura zaposlenih pa se viša, so zapisali v Javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu RS in izpostavili, da potrebujemo inovativne rešitve za zaposlene, starejše od 45 let, zlasti pa starejše od 50 let.

Boljši delovni pogoji in manj bolniških odsotnosti

Z razpisom želi sklad pomagati podjetjem, da bodo lahko ustvarila delovne pogoje, ki bodo spodbudili k pripravljenosti delati dlje ter k zniževanju števila dni povprečnega trajanja odsotnosti zaposlenih zaradi bolniškega staleža. “Prav tako želimo spodbuditi ohranjanje zavzetosti, produktivnosti in učinkovitosti starejših zaposlenih ter prispevati k razvoju in uvedbi starejšim zaposlenim prilagojenih delovnih okolij in delovnih mest,” so dodali.

Sredstva z razpisa so namenjena za razvoj motivacijskih programov za starejše zaposlene, razvoj in uvajanje menedžmenta znanja (predvsem prenos znanj s starejših na mlajše), razvoj in uvajanje programov menedžmenta starostne raznolikosti zaposlenih, razvoj in uvajanje programov spodbujanja dobrega počutja starejših na delovnem mestu, aktivnosti spodbujanja sodelovanja starejših zaposlenih v procesu izboljševanja delovnega okolja ter za razvoj in uvedbo pogojev za fizično aktivnost starejših zaposlenih.

Rok za prijavo na razpis je do vključno 28. 9. 2020. Za prijavitelje bosta na voljo predvidoma dve informativni delavnici, na katerih bosta predstavljeni vsebina in dokumentacija javnega razpisa. Termine in lokacije delavnic bodo v skladu naknadno objavili na svojih spletnih straneh.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img