spot_img

Kako daleč od uresničitve so ambiciozni infrastrukturni projekti mariborskega športa?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je dokončala projekt sanacije Zahodne tribune Ljudskega vrta in njene okolice. S tem pa se nadaljujejo še dodatni posegi v to območje, po besedah župana Saše Arsenoviča se začenja ureditev promenade ob Langerjevi vili, ki bo sanacijo doživela v prihodnjem letu. Podžupan mariborske občine dr. Samo Peter Medved pa je poudaril predvsem na nujnost rešitve izvedbene problematike v srednjem bazenu kopališča Pristan in finančnega zapleta z ureditvijo Dvorane Tabor.

V Mariboru se po postavitvi spomenika Josipu Primožiču Tošu simbolično začenja ureditev promenade med TK Branik in Langerjevo vilo, ki bi naj dočakala prenovo že naslednje leto.

V sklopu športne infrastrukture pa še kar ni saniran srednji bazen v kopališču Pristan. Projekt poteka že vse od leta 2014, a je zaradi številnih zapletov še vedno nedokončan. Kdaj pa bi lahko sprejel prve kopalce?

Velik zaplet se je pripetil tudi v primeru Dvorane Tabor, finančni razkorak med izvajalci in mariborsko občino je bil prevelik, zato bo potrebno ponovno javno naročilo, kar bo imelo posledice predvsem zaradi zagotovitve državnih sofinancerskih sredstev.

Eden izmed najbolj aktualnih, a večkrat premalo izpostavljenih, je celovita zamenjava javne razsvetljave, ki je v določenih predelih mesta že zelo dotrajana. Po besedah župana Saše Arsenoviča bodo ta projekt izvajali fazno.

Po pridobitvi lastništva nepremičnin s strani Zveze Mariborskih športnih društev (ZMŠD) Branik lahko MO Maribor nemoteno začne z obnovo Langerjeve vile, urejena tudi kot protokolarni objekt za športne namene. Po zagotovilih vodilnih občinskih funkcionarjev pa bo vpeljano tudi območje umirjenega prometa v neposredni bližini obstoječe športne infrastrukture in umik avtomobilov iz športnih površin v parkirno garažo pod pomožnim igriščem Ljudskega vrta.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img