Kako bo videti načrtovana stanovanjska soseska Novo Pobrežje?

0
139

Na desnem bregu reke Drave v MČ Pobrežje, ima Stanovanjski sklad RS načrt zgraditi sosesko Novo Pobrežje. Na zemljišču velikosti 4,37 hektara med trgovskima centroma Mercator in Spar, je v planu gradnja 450 sodobnih večstanovanjskih blokov, s po štirimi oz. petimi etažami, vključno s pritličjem, v velikosti od 45 do 91 kvadratnih metrov

Kakšne so možnosti parkiranja?

Simulacija izgrajene soseske na zemljišču med Mercatorjem in Sparom, na ulici Veljka Vlahoviča.

Parkiranje za stanovalce je predvideno v podzemnih garažah pod objekti, za poslovni program in obiskovalce pa na terenu. Zemljišče bodo razvijali postopoma v dveh samostojnih fazah. Zanjo pa je začet postopek priprave Občinskega podrobnega prostorskega načrta.

Soseska bi vsebovala tudi oskrbovana stanovanja

V sklopu stanovanjske soseske je predvidena tudi umestitev dveh stanovanjskih stolpičev s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji. V delu pritličjih objektov so predvideni dnevni centri aktivnosti za starejše, prostor za mladinski center, krajevna knjižnica ter manjši javni program ob cesti Veljka Vlahoviča.

Gradnja se načrtuje v letu 2022

Pred javnim parterjem ob Puhovi ulici bo organiziran manjši trg, saj znotraj naselja zasnova omogoča odprte prostore kot so zelenice, nasadi, igrišča in urbani vrtovi, ki bodo namenjeni predvsem stanovalcem naselja. Gradnja stanovanj se bo predvidoma začela v letu 2022, končala pa dve do tri leta kasneje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here