spot_img

Kako bo potekalo šolsko leto 2021/22?

V zadnjem tednu

Pred dijaki srednjih šol je še dobra dva tedna počitnic, zaposleni v šolah pa se že intenzivno pripravljajo na začetek izobraževalnega procesa. Srečujejo se s številnimi zapleti, predvsem kar se tiče organizacije pouka ob naraščajočem številu okužb oz. začetku 4. vala epidemije.

Epidemiološko situacijo je, iz zdaj že dvoletnih izkušenj., zelo težko napovedovati. Po zagotovilih pristojnih pa bi naj bile še to sredo 18 avgusta vse šole obveščene, s strani ministrstva za izobraževanje, kako bo dejansko pouk potekal v praksi. Slednje bi naj predstavila pristojna ministrica dr. Simona Kustec, kar pa verjetno glede na pozitivni izvid koronavirusa v klasični obliki ne bo možno.

Manko znanja je, zaradi praktično dveh digitalnih šolskih let, kar precejšen. Pred še večjim izzivom pa so bodoči dijaki prvih letnikov. Prehod iz osnovne v srednjo šolo je sicer dokaj zahteven, v teh epidemiološko negotovih časih, in predvsem z veliko neutrjenega znanja pa bo izziv še toliko večji.

Ravnatelj Prve gimnazije Maribor pa opozarja predvsem na eno večjih slabosti dolgotrajnega šolanja na daljavo.

Sicer je vpis na Prvi gimnaziji Maribor potekal v skladu s pričakovanji. Več je bilo vpisanih, kot je razpisanih prostih mest. Vsi zaposleni v šolstvu pa si želijo prihajajoče šolsko leto izpeljati z čim manj težavami, predvsem pa si želijo celoten izobraževalni proces izvesti v šolskih prostorih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel