Kako bo potekala 59. izvedba kmetijsko – živilskega sejma AGRA?

0
346

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) se bo po letu premora zaradi epidemije covid-19, predstavilo na mednarodnem kmetijskem sejmu AGRA, ki bo potekal od 21. do 26. avgusta v Gornji Radgoni. Osrednje vsebine letošnje predstavitve MKGP bodo predsedovanje Slovenije Svetu EU, promocijska kampanja Ohranimo domače in promocija slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov in živil. Letošnja predstavitev na sejmu AGRA spodbuja k poseganju po lokalnih proizvodih, k ohranjanju domače pridelave in spoštovanju domačega okolja.

Ministrstvo za kmetijstvo na AGRI sodeluje že vrsto let

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) že vrsto let aktivno sodeluje na največjem mednardnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA. Na njem se od sobote do četrtka zvrstijo številni pomembni dogodki in aktivnosti za sektor kmetijstva, živilske industrije, gozdarstva ter kmetijske opreme. Na sejmu se srečuje strokovna, politična, gospodarska in druga javnost, še vedno pa ostaja pomemben dogodek za številne obiskovalce, ki prihajajo na obisk tega sejma. Sejem je namreč tradicionalno prostor za spoznavanje novosti in družabna srečanja številnih obiskovalcev z vse Slovenije.

Na razstavnem prostoru bodo tudi letos organizirali tematsko aktualne okrogle mize

Teh bo pet, potekale pa bodo od nedelje, 22. avgusta, do vključno četrtka, 26. avgusta, od nedelje do vključno srede ob 14:00 uri, v četrtek pa ob 11:00 uri. Teme bodo aktualne: Vplivi podnebnih sprememb na kmetijstvokakšne so rešitve in učinkoviti ukrepi?; Je predsedovanje Svetu EU priložnost za slovensko kmetijstvo?; Afriška prašičja kuga – kako se zavarovati pred to boleznijo?; Zakaj kmetijstvo mladih ne zanima?; Kaj nam prinaša strategija EU za gozdove? Okrogle mize bodo tudi prenašane v živo tudi preko Facebook profila MKGP.

Na sejmu AGRA bodo posebej izpostavili tudi razpravo o prihodnosti in izzivih ekološkega kmetijstva ter rezultate javnega posvetovanja Strateškega načrta Skupne kmetijske politike 2023–2027.

Tudi letos bo MKGP podprlo predstavitev kmetijskih šol na sejmu, ki se bodo predstavljale poleg razstavnega prostora ministrstva.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here