spot_img

Kaj prinaša obnova Gregorčičeve ulice?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborska občina sočasno z naročilom projektne dokumentacije pristopa k celoviti obnovi širšega območja Gregorčičeve ulice. V načrtu je obnova med Trubarjevo ulico do Krekove ulice mimo Trga generala Maistra do Maistrove. Celotna investicija je ocenjena na 3 milijone evrov (brez davka), izvajali pa jo bodo v več sklopih. Prvi bo odsek med Tyrševo ulico in Prvo gimnazijo, podrobnosti pa bodo znane po izdelavi dokumentacije in izbiri izvajalca.

Investicija predvideva polovično zmanjšanje parkirnih mest

Projekt so sicer lokalnemu prebivalstvu predstavili že lani, a so slednji izrazili pomisleke, predvsem ob dejstvu ukinjanja številnih parkirnih površin (okoli t.i. “polkroga” okoli Prve gimnazije).

Na mariborski občini zatrjujejo, da si s tem prizadevajo za čim boljši prispevek k razvoju trajnostne mobilnosti in s tem k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov, izboljšanju kakovosti zraka v mestu pa tudi izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v urbanih območjih.

Vir: Mestna občina Maribor/Parter, tehnično projektiranje Petra Krištof

Iz kabineta župana MO Maribor Saše Arsenoviča so nam sporočili, da bo “obnova potekala v več fazah. V letošnjem letu planiramo izvedbo preureditve na delu med Tyrševo ulico in I. gimnazijo. Za ta namen imamo v proračunu rezerviranih 500.000 evrov. Javno naročilo za izbiro izvajalca je v postopku, izvajalec del bo predvidoma izbran v septembru 2021. Dela se bodo nato izvajala cca. 4 mesece.”

V naslednjih letih sledi nadaljnji razvoj Gregorčičeve ulice

Investicija bo delno financirana iz proračuna Mestne občine Maribor, o drugih zagotovljenih proračunskih sredstvih pa na občini še ne govorijo.

Na MO Maribor sicer še navajajo, da “v letih 2022 – 2023 sledijo naslednji sklopi ureditve Gregorčičeve ulice vse od Trubarjeve do Krekove ulice. Na odseku, ki ga bomo obnavljali, bo veljala popolna zapora. Obnovljena bo celotna komunalna infrastruktura (plinovod, TK vodi, Elektro vodi, vodovod, nov vročevod), odsek ulice bo celovito arhitekturno urejen kot skupni prometni prostor, pri čemer se bo pozornost namenjala večji udobnosti infrastrukture za pešce in kolesarje, število parkirišč se bo zmanjšalo, namesto določenih parkirnih mest bodo urejene zelene površine.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img