spot_img

Kaj se dogaja z nogometnim klubom?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Spor med vodstvom občine Radenci in nogometnim klubom Radenska Slatina še zmeraj nima epiloga. Župan Roman Leljak trdi, da dolgujejo poročila o porabi 50.000 evrov javnega denarja, a v klubu zatrjujejo, da so vsa potrebna poročila oddali in imajo dokaze kot tudi kopije. Namesto, da bi našli kompromis, pa spor zaostrujejo še na družabnih omrežjih.

V javnosti je močno odmeval incident, ko NK Radenska Slatina ni smela na travnati površini Športnega centra Ivanke Serec gostiti dvoboja Pomurske nogometne lige (PNL) z Gradom. Prepoved je prišla neposredno s strani župana Romana Leljaka in to le nekaj ur pred samo tekmo, razlog pa naj bi bilo nepripravljeno igrišče in slabi vremenski pogoji.

Kot je poudaril Leljak želi občinska uprava pridobiti poročilo, kako so porabili 50.000 evrov občinskega denarja. Problematiko so obravnavali tudi na minuli seji, ko so financiranje kluba uvrstil tudi na dnevni red naslednje seje občinskega sveta.

Danilo Kacijan, predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, ki je organizator tekmovanja, je sicer za časopis Vestnik dejal, da ima klub dovoljenje za uporabo igrišča z umetno travo za namen pomožnega igrišča, a da morajo vložiti še pisno vlogo in vsi klubi se morajo strinjati z igranjem prvenstvenih tekem na tovrstni površini. In čeprav klub vztraja pri drugi lokaciji, po besedah Leljaka pa z nogometno šolo niso imeli nesoglasij.

Dodatno občina Radenci v šolanje mladih nogometašev namenja veliko denarja. Navkljub sporom pa intenzivno vlagajo v športno infrastrukturo. Zvrstili so se različni komentarji in izjave za javnost prek družbenih omrežij iz obeh taborov, a kompromisa, kot kaže, še ni na vidiku.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img