Kaj se dogaja z nogometnim klubom?

Spor med vodstvom občine Radenci in nogometnim klubom Radenska Slatina še zmeraj nima epiloga. Župan Roman Leljak trdi, da dolgujejo poročila o porabi 50.000 evrov javnega denarja, a v klubu zatrjujejo, da so vsa potrebna poročila oddali in imajo dokaze kot tudi kopije. Namesto, da bi našli kompromis, pa spor zaostrujejo še na družabnih omrežjih.

V javnosti je močno odmeval incident, ko NK Radenska Slatina ni smela na travnati površini Športnega centra Ivanke Serec gostiti dvoboja Pomurske nogometne lige (PNL) z Gradom. Prepoved je prišla neposredno s strani župana Romana Leljaka in to le nekaj ur pred samo tekmo, razlog pa naj bi bilo nepripravljeno igrišče in slabi vremenski pogoji.

Kot je poudaril Leljak želi občinska uprava pridobiti poročilo, kako so porabili 50.000 evrov občinskega denarja. Problematiko so obravnavali tudi na minuli seji, ko so financiranje kluba uvrstil tudi na dnevni red naslednje seje občinskega sveta.

Danilo Kacijan, predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, ki je organizator tekmovanja, je sicer za časopis Vestnik dejal, da ima klub dovoljenje za uporabo igrišča z umetno travo za namen pomožnega igrišča, a da morajo vložiti še pisno vlogo in vsi klubi se morajo strinjati z igranjem prvenstvenih tekem na tovrstni površini. In čeprav klub vztraja pri drugi lokaciji, po besedah Leljaka pa z nogometno šolo niso imeli nesoglasij.

Dodatno občina Radenci v šolanje mladih nogometašev namenja veliko denarja. Navkljub sporom pa intenzivno vlagajo v športno infrastrukturo. Zvrstili so se različni komentarji in izjave za javnost prek družbenih omrežij iz obeh taborov, a kompromisa, kot kaže, še ni na vidiku.