Kaj se dogaja s projektom RuNE?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Približno tretjina slovenskih gospodinjstev zaradi odročne podeželske lege nima dostopa do širokopasovnega internetnega omrežja. Kot som že poročali se je rešitev ponudila s projektom RuNE, ki pa je namesto zadovoljstva prinesla še več jeze in ogorčenja. Tudi v Sveti Ani so k projektu pristopili. A vpogleda v dokumentacijo niso imeli, nihče jih ni kontaktiral ali obvestil poteku projekta.

Tudi v Lenartu so imeli številne slabe izkušnje, zato so podizvajalcu projekta podjetju Eurocon predlagali obisk pri notarju. Boljše izkušnje imajo na Lovrencu na Pohorju, kjer pa kot zagotavljajo dela potekajo kot obljubljeno.

Rune Enia, je junija lani obljubljala, da namerava v treh letih zgraditi 6 tisoč kilometrov optičnega omrežja na slovenskem podeželju in nanj priklopiti več kot 230 tisoč domov in drugih uporabnikov. Dela naj bi se pričela lanskega septembra, a do sedaj s eše nič ni premaknilo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img