MOM z razpisom išče pripravljalca občinskega podrobnega prostorskega načrta za realizacijo projekta t.i. »Železniškega trikotnika«. Na 6ha velikem območju na južni strani Europarka se načrtuje vzpostavitev železniško vozlišče z več postajami, kar je potrdil tudi podžupan mariborske občine Samo Peter Medved.

Parkirišče s 1400 mesti bi namenili širitvi Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in Medicinske fakultete. Lokacija pa je zaradi bližine nakupovalnega središča Europark in UKC prometno obremenjena do te mere, da potrebuje alternativne rešitve, med katere dodatne železniške povezave prav gotovo sodijo.

Na tem območju, oz. na Lokaciji sedanje Snage je v pripravi projektna dokumentacija za t.i. preboj ulice Pariške komune, ki bi povezal MČ Tabor in Pobrežje. Po zagotovilih podžupana pa gre za dolgotrajen proces, predvsem kar se tiče pridobivanja lastništev zemljišč.

OPPN za preboj Pariške komune je pripravljen in s strani mestnega sveta sprejet že od leta 2016. Mariborska občina pa je v sodelovanju z Direkcijo RS za Infrastrukturo že pripravila dokument identifikacije investicijskega projekta, kar je ključna administrativna podlaga na področju umeščanja v prostor. Pri Železniškem trikotniku pa je zgodba nekoliko drugačna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj