Občina Sv. Jurij velja za eno izmed območij v Slovenskih goricah, kamor se preseljujejo številne generacije, od mladih družin do tudi tistih starejših. Zaradi množičnega preseljevanja pa se je v občini pojavilo pomanjkanje po nepremičninah, ki je obratno sorazmerno z povpraševanjem, ki presega ponudbo. Zato so se na občini odločili za gradnjo stanovanjske soseske v samem središču občine.

Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah je sprejela dvoletni proračun za leto 2021 in 2022. V prihodnjem letu pa želijo vodilni na občini predvsem privabiti investitorje, ki bi s svojimi sredstvi raven kakovosti bivanja v tem kraju še povečali. Predvsem na področju gradnje nepremičnin.

Naselje je načrtovano v neposredni bližini starega pokopališča na eni strani in že obstoječo sosesko na drugi. Trend priseljevanja je župana in njegovo ekipo praktično prisilil k hitrejši zagotovitvi dodatnih stanovanj in hiš, kar na občini ocenjujejo kot pozitivno dejstvo. Podatek o tem, da je vrtec po le 12 letih premajhen za vse otroke, pove veliko o številu na novo priseljenih.

Pred leti je bila stalnica priseljevanje v urbanizirana območja, oz. v bližino delovnih mest. Zadnje čase pa se v vedno več krajih dogaja suburbanizacija, torej selitve prebivalstva na obrobje večjih mest, župan Peter Šklrec ocenjuje, da je pozitivno, da se v njihove kraje preseljujejo predvsem mlade družine, nova stanovanjska soseska pa bo namenjena tudi starejšim domačinom.

Župan poudarja, da bo izrednega pomena za SV. Jurij tudi izgradnja severne obvoznice, ki bo pot med občino in denimo večjimi mesti, še skrajšala.

Gledano z geografskega vidika zavzema Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah skrajni vzhodni del zahodnih Slovenskih goric. Jurovski Dol v širšem obsegu leži na obrobju Pesniške doline, med rekama Pesnico in Ščavnico. V zadnjih letih gre za demografsko razvito območje, saj je se delež mladih vsako leto povečuje. Sv. Jurij pa je ena izmed tipičnih slovenskogoriških vasi z »dolom«, po katerem teče Globovnica ob centru vasi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj