spot_img

Kaj pričakovati od izteka županovega mandata?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je v času županovanja izpeljala številne projekte, ki so jih prejšnje vodstvene garniture zgolj obljubljale. Kljub temu pa se pojavljajo očitki o slabem sodelovanju koalicije in opozicije mestnega sveta, ki zavira nadaljnji razvij mesta. Opozicija aktualni mestni oblasti namreč očita prevelik poudarek projektov v centru mesta, med tem pa koalicija odgovarja, da so omenjene investicije namenjene vsem občanom mesta Maribor.

Na račun mestnega sveta MOM v zadnjem času letijo številni očitki, predvsem na račun pomanjkanja proaktivnega delovanja. Glavno težavo pa verjetno predstavlja anemičnost velike večine svetnikov, ki se v treh letih mandata nikoli ni odzvalo z kakšnimi vprašanji ali pobudami za dodatni razvoj mesta.

V dobri tretjini mandata aktualne mestne oblasti se je prevečkrat namreč dogajalo, da so določene točke dnevnega reda bile sprejete brez nujne razprave med različnimi deležniki v sklopu sej mestnega sveta. Skrbi predvsem t.i. volilni aparat in nezmožnost sprememb pri vsebinah točk dnevnega reda.

Po besedah mestnega svetnika iz Liste za pravičnost in razvoj bi bilo nujno povečane prejemke državnih sredstev enakomerno porazdeliti med vse resorje in lokacije po mestu.

Enakopravne razdelitve vsaj v zadnjih treh letih ni bilo, saj so vse večje investicije bolj ali manj obsegale ožji center mesta, med tem ko na periferiji ni bilo urejene osnovne infrastrukture. Kaj pa sledi pred prihajajočimi volitvami?

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img