spot_img

Kaj ponuja letošnji 3. Tek zdravja?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor organizira to soboto, 16. oktobra, ob 16.00 uri, že 3. Tek zdravja.

Kakšen je letošnji program?

V sklopu aktivnosti ozaveščanja prebivalstva želijo tega dne izpostaviti pomen telesne dejavnosti za zdrav življenjski slog. S tekom zdravja želijo nagovoriti tudi tiste, ki potrebujejo malo spodbude za začetek. Rekreativni tek je namreč zaradi svojih značilnosti, med katere prav gotovo sodi preprosta in zaradi tega tudi cenovno ugodna oprema, dostopen široki množici ljudi.

Prijavljenih je 210 tekačev, ki se bodo na tek podali na Glavnem trgu v Mariboru, nato bodo prečkali Glavni most in s tekom nadaljevali po Ruški cesti do Obrežne ulice in nato po sprehajalni poti desnega bregu reke Drave preko Studenške brvi nazaj v cilj.

Želja organizatorja je namreč bila združiti tako tek po cesti kot tek v naravi, kar reka Drava vsekakor omogoča, a hkrati čim manj ohromiti promet v mestu. V času teka bodo krajše zapore na delu trase, zato vljudno prosijo za razumevanje in vabijo k spodbudi tekačev v obliki navijanja za aktivne udeležence teka.

Vse, ki se letos niso odločili za aktivno udeležbo na 3. Teku zdravja pa že sedaj vabijo, da se udeležijo 4. Teka zdravja, ki ga načrtujejo prihodnje leto v začetku meseca aprila.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img