spot_img

Kaj ponuja letošnji 3. Tek zdravja?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor organizira to soboto, 16. oktobra, ob 16.00 uri, že 3. Tek zdravja.

Kakšen je letošnji program?

V sklopu aktivnosti ozaveščanja prebivalstva želijo tega dne izpostaviti pomen telesne dejavnosti za zdrav življenjski slog. S tekom zdravja želijo nagovoriti tudi tiste, ki potrebujejo malo spodbude za začetek. Rekreativni tek je namreč zaradi svojih značilnosti, med katere prav gotovo sodi preprosta in zaradi tega tudi cenovno ugodna oprema, dostopen široki množici ljudi.

Prijavljenih je 210 tekačev, ki se bodo na tek podali na Glavnem trgu v Mariboru, nato bodo prečkali Glavni most in s tekom nadaljevali po Ruški cesti do Obrežne ulice in nato po sprehajalni poti desnega bregu reke Drave preko Studenške brvi nazaj v cilj.

Želja organizatorja je namreč bila združiti tako tek po cesti kot tek v naravi, kar reka Drava vsekakor omogoča, a hkrati čim manj ohromiti promet v mestu. V času teka bodo krajše zapore na delu trase, zato vljudno prosijo za razumevanje in vabijo k spodbudi tekačev v obliki navijanja za aktivne udeležence teka.

Vse, ki se letos niso odločili za aktivno udeležbo na 3. Teku zdravja pa že sedaj vabijo, da se udeležijo 4. Teka zdravja, ki ga načrtujejo prihodnje leto v začetku meseca aprila.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img